in

Dobitnici Svetosavske nagrade – ponos i čast grada

Za prosvjetne radnike iz Bijeljine, dobitnike Svetosavske nagrade, upriličen je prijem u Gradskoj upravi gdje im je za postignuti uspjeh obećana materijalna podrška.

Učiteljica u Osnovnoj školi “Meša Selimović” Stanka Tomić smatra da će Svetosavska nagrada stimulisati za dalji rad i biti primjer njenim učenicima.”OŠ `Meša Selimović` je dvonacionalna sredina, u kojoj se radi po dva programa. Malo je teže raditi, ali nije neostvarivo. Samo učitelj koji prati energiju đaka, koji je dinamičan i stručno se usavršava može da opstane”, rekla je Tomićeva.

Aleksandra Radosavljević, profesor klavira u Muzičkoj školi “Stevan Stojanović Mokranjac” Bijeljina, rekla je da su u Svetosavskoj nagradi, koja se razlikuje od svih koje je dobila do sada, sabrani svi rezultati njenog pedagoškog i umjetničkog rada za 30 godina.

“Iza mene je više od 80 osvojenih nagrada sa đacima i studentima, mnogo odsviranih solističkih koncerata, koncerata đaka, na desetine održanih seminara… Moj najveći uspjeh je to što je iz moje učionice, za ove tri decenije, izašlo mnogo talentovanih đaka, današnjih akademskih građana koji su shvatili da bez ljubavi prema profesiji nema uspjeha”, istakla je ona.

Gradonačelnik LJubiša Petrović rekao je danas da su prosvjetni radnici iz Bijeljine, kojima je nedavno u Banjaluci dodijeljena Svetosavska nagrada, ponos i čast svog grada.

“Grad Bijeljina pružiće materijalnu podršku i finansijski nagraditi Svetosavce narednih dana”, najavio je Petrović, ne precizirajući o kojem je iznosu riječ.

Osim Tomićeve i Radosavljevićeve, sa područja grada Bijeljina ovu nagradu dobile su Nada Božić, vaspitač u vrtiću “Čika Jova Zmaj” i Stana Petrović, profesor fizike u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, ovogodišnjim dobitnicima uručena je na svečanoj manifestaciji upriličenoj 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Izvor: Gradska uprava

Muškarac iz Bijeljine optužen za obljubu djeteta

Američki nosač aviona na vojnoj vježbi u Jadranu, admiral bez komentara