in

Đurđević: Želimo da razgovaramo o dugoročnom rješavanju problema u Banji `Dvorovi`

Skupština grada Bijeljina održaće danas tematsku sjednicu o stanju u Banji “Dvorovi”, sa prijedlogom mjera za revitalizaciju.

Predsjednik gradskog parlamenta Aleksandar Đurđević izjavio je ranije da je ovu sjednicu inicirala Koalicija “Dogovor za Bijeljinu”.

“Javnost treba da zna da nikakvo vanredno stanje ne postoji u Banji `Dvorovi`, ona normalno funkcioniše.

Želimo da razgovaramo o dugoročnom rješavanju njenih problema kako bi ona bila postavljena na zdrave noge”, rekao je Đurđević.

On je dodao da je nastojanje usaglasiti pravac Banje “Dvorovi”, budući da lokalna zajednica nema doboljno novca za ulaganje u ovu ustanovu.

“Banjski turizam nam je izuzetno primamljiv, velika je razvojna šansa i mislim da sa ovim sadašnjim statusom samo gubimo i ovaj višegodišnji problem moramo rješavati”, ukazao je Đurđević i napomenuo da bi ova tematska sjednica bila prvi korak ka rješavanju problema gdje bi usvojili set mjera o tome gdje vide Banju dugoročno.

On je rekao da je jedna opcija prenošenje na Vladu Republike Srpske, uz garancije određenih ulaganja u Banju “Dvorovi”, zapošljavanje novih ljudi, stavljanje preduzeća na zdrave noge, a druga opcija neka vrsta javnog-privatnog partnerstva.

“Iskren da budem i ja sam lično ovoj opciji da se prenese na Vladu i da ostane u državnoj svojini”, istakao je Đurđević.

Milorad Zekić, direktor Banje “Dvorovi”, izrazio je zadovoljstvo što je Skupština dogovorila održavanje tematske sjednice o statusu ove banje.”Ne dešava se ništa alarmantno. Banja solidno i dobro funkcioniše. Ovo je tema o kojoj je, vjerovatno, trebalo pričati mnogo ranije”, naveo je Zekić.

On je napomenuo da za Banju “Dvorovi” treba osmisliti pretpostavke da ona funkcioniše u svom najboljem svjetlu.

“Ako zaista, bez politizacije ovog pitanja, riješimo problem, doći ćemo u situaciju da možemo zaposliti još stotinjak radnika i tako povećati same kapacitete Banje, koji su sada 104 ležaja. Planom je predviđeno da ćemo moći da ugostimo oko 300 posjetilaca, odnosno imaćemo više od 300 ležajeva”, rekao je Zekić i izrazio nadu da će na sjednici Skupštine biti pronađeno najbolje rješenje problema.Sjednica će početi u 10.00 časova u Centru za kulturu.

Izvor: Srna

Mladi virtuoz iz Međaša blista na takmičenjima širom regiona

Snimak njegove borbe obišao svijet: Preminuo bokser koji je dezorjentisan teturao po ringu