in

Đurđević: Teško povjerovati u dobre namjere Džaferovićeve posjete

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je Srni da je, ako se uzmu u obzir dosadašnja retorika bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića, kao i njegova ratna prošlost, teško povjerovati u njegove dobre namjere u posjeti ovom gradu.

– Smatram da gradonačelnik Ljubiša Petrović nije u potpunosti svjestan širih političkih procesa u ovoj zemlji, tako da je izmanipulisan i pristao je da odigra ulogu koju mu je namijenila sarajevska politika, što nije dobro za naš grad – ukazao je Đurđević.

On je napomenuo da sve nacionalne zajednice u Bijeljini rade i žive uvažavajući jedne druge i sarađujući na svim ključnim strateškim pitanjima.

– Ovo je grad otvoren za sve ljude, oduvijek bio i nadamo se da će takav i ostati – rekao je Đurđević.

Povodom najave današnjeg sastanka Petrovića sa Džaferovićem juče su se oglasili i veterani iz “Garde Panteri”, koji su tražili da bude otkazan jer, kako su istakli, za njih on predstavlja provokaciju i vrijeđa ih.

Iz Predsjedništva BiH najavljeno je da će Džaferović danas boraviti u Bijeljini, gdje će se sastati sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, a potom i sa delegacijama bijeljinskog i Medžlisa Islamske zajednice Јanja.

Dodik i Jenča: Situacija u BiH, zbog nametnutih odluka stranaca, nestabilna ali mirna

Banjalučanka varala građane: Lažno se predstavljala kao inspektor i uzela na desetine hiljada maraka