in

Djeca iz Dnevnog centra izvela predstavu “Nova godina u šumi”

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se trećeg decembra i tom prilikom izvedena je predstava „Nova godina u šumi“ u prostorijama Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju bijeljinskog Centra za socijalni rad.

Šef Кabineta gradonačelnika Mladen Arsenović naglasio je da je i u predstavi rečeno kako imamo različite mogućnosti, ali ista prava.

„Naše pravo i obaveza je da svima omogućimo ravnopravan tretman i pristup svim uslovima života bez obzira na mogućnosti ili smanjene mogućnosti. Bili smo svjedoci da se u posljednjih par mjeseci često pominjalo kako Bijeljina stagnira i ništa se ne radi. Centar za socijalni rad je, upravo, dokazao da se Bijeljina itekako razvija i gradi kako na ostalim planovima, tako i na institucionalnom nivou. Centar za socijalni rad je pokazao visok stepen profesionalnosti i ja se nadam da će uz podršku Gradske uprave, u narednoj godini rukovodstvo Centra za socijalni rad podržati nove aktivnosti i razvoj ove institucije koja je u Republici Srpskoj trenutno jedna od najboljih“, kazao je Arsenović.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina izrazio je zadovoljstvo što je pratio današnju predstavu i bio sa djecom i svim stručnim licima koje rade u instituciji Centra za socijalni rad.

„Dnevni centar ispunio je svoju svrhu i ono što rade sa djecom od velikog je značaja za naš grad. Mi koji smo na odgovornim funkcijama imamo dužnost i obavezu da pomognemo, prije svega, ovoj djeci da oni budu ravnopravni članovi našeg društva i da se ni u jednom trenutku ne osjete kao da su manje vrijedni“, istakao je Đurđević.

Кako navodi Miodrag Sofrenić, direktor Centra za socijalni rad, trenutno u Dnevnom centru boravi 20 djece sa područja grada Bijeljine.

„Zahvalio bih se predstavnicima institucija, koji su došli da podrže naš rad, kao i na dosadašnjoj saradnji koja je neophodna kako bismo mogli i ubuduće da pružamo usluge na nivou na kom se to očekuje od ove ustanove. Drago mi je da se i građani upoznaju da postoji ovakva oblast djelovanja Centra za socijalni rad i trudimo se da na najbolji mogući način predstavimo ono što ovi stručni radnici rade sa djecom“, kaže Sofrenić.

Stanislav Radić jedan od roditelja dodaje da je sve lijepo pripremljeno.

„Djeca su bila dobra i lijepo su izvela predstavu. Hvala svima koji su došli da ih podrže. Znači im ovo druženje i rad sa njima. Planira se i igralište i nadam se da će i ono uskoro biti završeno“, kaže Radić.

U izgradnji je i prilagođeno igralište i dvorište za djecu sa poteškoćama u razvoju koje će biti završeno u narednoj godini, tako da će to biti još jedan segment gdje će ova djeca moći da imaju prilagođene uslove za njih.

U matične knjige kroz sistem „E-beba“ upisano 363 novorođenčadi

22 novozaražena u Bijeljini, 243 u Srpskoj, 14 smrtnih slučajeva