in

Detalji istrage o smrti mlade bijeljinke u Dubaiju: Sumnja se da je likvidirana, nađene prijeteće poruke

Poznati su novi detalji istrage o smrti Andrijane Lazić, pjevačice i pripadnice MUP-a RS-a iz Bijeljine. Prvobitno je objavljeno da je ona u 28. godini poginula tako što je pala s 24 sprata zgrade u Dubaiju.
Njenoj porodici zbog stanja šoka nisu pokazane fotografije njenog tijela iako na njima nisu vidljive velike povrede. Članovi porodice su u dilemi da li odobriti ekshmaciju tijela, jer to nosi nove traume, dok na drugoj strani postoji želja da se sazna čitava istina o svim dešavanjima 10. januara ove godine.

Tri djevojke koje su s Andrijanom bile u sobi tvrde da nisu čule ništa. Obdukcija je pokazala da u Andrijaninom tijelu nije bilo tragova alkohola ili narkotika.

“Prema njihovoj verziji, prethodnih dana ništa nije upućivalo da će se desiti bilo šta slično, zbog čega su bile relativno bezbrižne. Andrijana jeste bila pomalo depresivna i povučena, ali nije pokazivala znakove da bi mogla nauditi sebi”, naveli su izvori bliski porodici za portal banjaluka-24.com.

Šef policije u Dubaiju je odredio zadržavanje Andrijaninih prijateljica do okončanja istrage, ali su one puštene na molbu Andrijaninog oca Nebojše Lazića.

U način na koji je stradala Andrijana se sumnja i zbog toga što je relativno teško pasti sa 24. sprata zgrade zbog sigurnosnih mjera i ograde na terasi visoke oko metar i po. Izvori također navode da se sumnja na to da je ona likvidirana.

U policiji je ostao njen mobitel u kojem su pronađene prijeteće poruke koje bi mogle biti povezane s motivima ovog događaja. Pjevačicini prijatelji otkrili su da je ona bila potištena zbog neuspjele ljubavne veze, ali da nikada nije pomišljala na samoubistvo. U istragu će se navodno uključiti i FBI.

Približava se Vaskršnji post: Evo za koliko dana počinje – pridržavamo se ovih pravila

Šef ukrajinske obavještajne službe: Vjerovatno ću vas razočarati, Navaljni je umro prirodnom smrću