in

Crveni krst Bijeljina se nada većem izdvajanju iz gradskog budžeta

Narodna kuhinja u Bijeljini ima 250 korisnika, a nekima od njih se i nosi na kućnu adresu, rekao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Perica Gligić.

Gligić se nada da će ove godine dobiti više novca iz gradskog budžeta jer je uloga ove organizacije da pomaže ljudima u stanju socijalne potrebe.

“Imamo korektnu saradnju, iako nismo zadovoljni sredstvima. Pretprošle godine imali smo 30.000 KM, lani 29.000 KM, a za ovu godinu se nadamo da će biti 30.000 KM”, rekao je Gligić na prijemu u Gradskoj upravi za nevladine i omladinske organizacije.

Predsjednik Udruženja žena “Beli anđeo” Dvorovi Radinka Todić rekla je da se njihov rad zasniva na očuvanju tradicije, da su najpoznatiji po jelima koja spremaju po receptima baka, a 2014. godine su u Beču proglašeni za najbolje udruženje na Balkanu koje se bavi tradicijom i običajima.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nada se dobroj saradnji sa nevladinim organizacija za koje je rekao da su veoma bitan sektor budući da ukazuju na anomalije u društvu.

Šarović: Ko je započeo krizu neka izađe sa prijedlogom kako da je prevaziđemo

Lajović pobedio pa usred Melburna pa razvio zastavu podrške Novaku