in

“Branimo Srpsku” u Bijeljini: Prisustvuju najviši zvaničnici Republike

U Bijeljini je počeo narodni miting “Branimo Srpsku” koji je organizovan s ciljem podrške institucijama Republike Srpske u odbrani nadležnosti Republike.

Skupu prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske Petar Đokić, Željko Budimir, Alen Šeranić, Savo Minić, Vojin Mitrović, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić.

Prisustvuju i narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, čelnici lokalnih zajednica iz bijeljinske regije, kao i predstavnici partija koalicionih partnera SNSD-a.

Na mitingu “Branimo Srpsku” koji se održava u fiskulturnoj dvorani Osnovne škole “Vuk Karadžić” okupio se veliki broj građana Bijeljine i susjednih opština.

Sala je okićena transparentima i plakatima “Branimo Srpsku”, “Ne damo Republiku Srpsku”, “Svi smo Milorad Dodik” i “Mi znamo šta branimo, oni ne znaju šta napadaju”. Okupljeni nose zastave i obilježja Republike Srpske.

Skupovi “Branimo Srpsku” prethodno su održani u Trebinju, Zvorniku, Doboju, Prijedoru, Gradišci i Derventi sa kojih je poručeno da su građani odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.

Milan Radović napustio Srpsku demokratsku stranku

BiH nema “Dan državnosti”