in

Branimir Mitrović novi član RSS

U prostorije Republičke stranke Srpske danas je došao Bijeljincima poznati prodavac ruža Branimir Mitrović Brano i popunio pristupnicu, ističući da je odlučio da se pridruži omladincima ove stranke i pruži doprinos u stvaranju boljih uslova za mlade.

– Privuklo me je sve što sam do sada čuo o Republičkoj stranci Srpske, a najviše to što se želi pomoći mladim generacijama, da se zaposle, rade i ostanu u Bijeljini i Republici Srpskoj – rekao je Branimir.

Dvadesetčetvorogodišnji Branimir od pete godine se bori da bolesnoj majci i sebi obezbijedi egzistenciju. Bio je prinuđen da prosi, traži hranu na ulici, a prije šest godina počeo je da prodaje ruže u kafićima i ugostiteljskim objektima.

– Zahvalan sam konobarima koji su me puštali da uđem u lokale, kao i svim ljudima koji su mi pružili pomoć. Sada uspijevam da zaradim minimalnu mjesečnu platu, a želja mi je da otvorim svoju cvjećaru i zaposlim još dvoje ljudi sa Biroa. Ako ja dobijem kakvu-takvu priliku, želim onda da je i drugi mladi dobiju – priča Mitrović.

Branimir je i član Aktiva mladih Koalicije „Kolosi“, te naglašava da bi volio da nadležni veću šansu daju osobama sa invaliditetom.

– Nedavno nam se pridružio jedan momak, osoba sa invaliditetom, koji govori sedam jezika perfektno. Trebalo bi odmah neko da mu nađe posao prevodioca, a on je i dalje nezaposlen – navodi Mitrović.

Ruže prodaje svakoga dana u sedmici, vrši i dostavu, a dostupan je, kako kaže, 24 časa dnevno.

– Sve što sam stekao, stekao sam svojim radom i trudom. Zato osuđujem roditelje koji djeci pružaju sve, a nisu ih naučili da sami zarade. Šta će biti kada ne bude mame i tate? Mogao sam da ostanem na ulici, da kradem, pijem, drogiram se, ali sam izabrao da budem svoj čovjek – gospodin. Nadam se da ću u RSS upoznati još vrijednih omladinaca i da ćemo nešto mijenjati nabolje. Ako ne bude tako, iščlaniću se. Stojim iza svojih riječi! – zaključuje Branimir.

OPREZ!!! Mogućnost bujičnih poplava u slivovima rijeka Drine i Bosne

Predložen pritvor zbog obljube nad djetetom