in

Bijeljinac Jasmin Ramić bronzani na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu

Na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu održanom u Veneciji prošle sedmice, Bijeljinac Jasmin Ramić osvojio je bronzanu medalju.

To je najveći rezultat nekog od članova kik-boks kluba “Panteri” koji je do sada ostvaren. Ranije je imao uspjehe na mnogim domaćim i inostranim takmičenjima i u međuvremenu postao reprezentativac. Tim sportom bavi se od petnaeste godine. U septembru ove godine učestvovao je na Balkan openu u Tešnju, na kojem je osvojio zlato a posljedica tog rezultata je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Veneciji.U Italiji je potvrdio svoj bokserski kvalitet, osvojio je bronzanu medalju među 25 svjetskih takmičara.

– Veliko, ogromno iskustvo za mene! U prvom kolu sam pobijedio Grka 2:1, vrlo jak takmičar. Uslijedio je duel sa Rusom odmah sutradan, inače on je prije dvije godine bio svjetski prvak. To je bio izuzetno težak meč, on je prespreman bokser, ali ja sam razmišljao samo o tome da moram uzeti bilo koju medalju i donijeti je u Bijeljinu. Uspio sam da ga dobijem 3:0. Treći meč je bio protiv predstavnika Švajcarske kojeg sam takođe savladao 3:0. U meču za ulazak u finale sam poražen od predstavnika Srbije Aleksandra Konovalova koji je šest puta bio svjetski prvak, rekao je Jamin za InfoBijeljina.

Nakon posljednjeg velikog rezultata na svjetskom takmičenju očekuje i značajniju podršku grada u narednom periodu.Jasmin nije samo sportista, već i društveno angažovan u Udruženju Roma “Siguran korak” u Bijeljini, u nevladinom sektoru kao romski asistent.

– Želio sam da pomažem Romima i ne samo njima u slučaju da im je potrebna neka pomoć prilikom rješavanja pravnih, socijalnih ili bilo kojih drugih nedoumica u javnom životu. Mi u udruženju to im omogućavamo, da lakše riješe neki od svojih problema, dodaje Jasmin.

Izvor:

Šarović: Sjetim se koliko se Dodik “sekirao” kada je mene smjenjivao Pedi Ešdaun

Još jedna firma iz Bijeljine napravila “divlju” deponiju smeća koja je danas uklonjena