U školskoj 2021/2022. godini osnovnu školu na području Bijeljine pohađa 8.176 učenika, odnosno 82 manje nego prošle, navedeno je u informaciji o početku rada osnovnih i srednjih škola u gradu, koju će odbornici razmatrati u četvrtak, 4. novembra, na sjednici Skupštine grada.

U prvi razred osnovne škole upisano je 858 đaka, odnosno osam manje nego prošle školske godine.

lanom upisa učenika u prvi razred srednje škole u Republici Srpskoj za školsku 2021/2022. godinu na području grada Bijeljina bilo je predviđeno 956 učenika raspoređenih u 40 odjeljenja, ali ih je upisano 920, odnosno 36 đaka manje.

Gimnazija “Filip Višnjić” upisala je 20, a Srednja stručna škola Janja 47 učenika manje, što je praktično manje za dva odjeljenja, navedeno je u skupštinskim materijalima.

Ekonomska škola ispunila je plan upisa u prvom, junskom roku, a Tehnička škola “Mihajlo Pupin” upisala je više učenika u odnosu na planirani broj.

Informacija o početku rada osnovnih i srednjih škola na području grada Bijeljina u školskoj 2021/2022. godini rađena je na osnovu Programa rada gradske Skupštine za ovu godinu, a prilikom njene izrade korišteni su godišnji programi rada škola i podaci koje je prikupilo Odjeljenje za društvene djelatnosti.

Izvor: SrnaIzvor:
Share.