in

Bijeljina: Stipendije dobilo 27 đaka

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola, kao i učenici sa poteškoćama u razvoju, danas su u bijeljinskoj Gradskoj upravi potpisali ugovore o stipendiranju u školskoj 2021/2022. godini.

Stipendije je dobilo 13 učenika generacije u osnovnim, osam u srednjim školama, te šest učenika sa poteškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je da je Gradska uprava zauzela novi stav i da su stipendije uvećane za 10 odsto za sve đake, a tako će biti i sa konkursom za stipendiranje studenata, koji će biti objavljen za desetak dana.

Petrović je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja ugovora o stipendiranju naveo da će, kada je riječ o budžetu za narednu godinu, biti predloženo povećanje iznosa za stipendiranje na više od 320.000 KM.

“Obaveza Gradske uprave je da na najbolji mogući način promoviše obrazovanje. Čestitam đacima koji su dobili stipendije”, rekao je Petrović i dodao da je cilj Gradske uprave da svake godine izdvajanja za stipendije budu veća.

Elena Mirković, đak generacije u bijeljinskoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, rekla je da joj je stipendija podstrek za sve buduće uspjehe i nagrada za one koji su već ostvareni.

“Hvala porodici i nastavnicima koji su mi pomagali – bez njihove pomoći sada ne bih bila ovdje. Hvala i gradu Bijeljina. Nadam se da ću biti još bolja”, rekla je Mirkovićeva.

Mirkovićeva, koja pohađa prvi razred u bijeljinskoj Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, napomenula je da će stipendiju iskoristiti u najbolju svrhu, a to je unapređenje znanja.

Izvor: Srna

Cigarete u BiH poskupljuju od 1. januara

Zbog stava da u Srebrenici nije bilo genocida otkazana je dodela odlikovanja Gideonu Grajfu