in

Bijeljina: Radno vrijeme tokom praznika

Na području Bijeljine od danas do 15. januara svi zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti mogu raditi jedan čas duže nego inače, saopšteno je iz Gradske uprave.

Izuzetak predstavljaju subota i nedjelja, 1. i 2. januar, kada su neradni dani, te ponedjeljak, 3. januar, kada na području grada mogu da rade zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti i prodajna mjesta “Lutrije Republike Srpske”, najduže do 12.00 časova.

U nedjelju, 9. januara, svi objekti u zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti i prodajna mjesta “Lutrije Republike Srpske” na području Bijeljine, takođe mogu raditi najduže do 12.00 časova.

Za vrijeme trajanja republičkih praznika dužni su da rade: vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika. Mogu da rade i apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante.

Ugostiteljskim objektima, dragstorima i priređivačima igara na sreću odobrava se obavljanje registrovane djelatnosti u radnom vremenu propisanom naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona na teritoriji grada Bijeljina.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtjeva proces rada.

Izvor: Srna

Neradni dani u Republici Srpskoj 10. i 14. januar

Sofrenić: Bio bi apsurd da gradonačelnik dijeli socijalnu pomoć