in

Bijeljina: Prodavac kreča preminuo pored svog kombija

U Bijeljini je juče preminuo Ševko Nuhanović (69) koji je sugrađanima bio poznat kao prodavac kreča kod stare Željezničke stanice.

Kako portal „InfoBijeljina“ piše, Nuhanovića su pronašli prolaznici kod njegovog kombija.

Prema saznanjima pomenutog portala, prolaznici su vidjeli tijelo između zida i kombija u kojem je Ševko posljednjih dvanaest godina prodavao kreč.

Na lice mjesta, nakon poziva građana, izašla je ekipa Hitne pomoći, a ljekari su konstatovali smrt.

Nuhanović je bio dugogodišnji radnik „Zenita“, a posljednje godine, nakon smrti supruge, proveo je kao samac.

Svaki je Bijeljinac bar jednom u prolazu primijetio otvoren kombi na trotoaru kod stare Željezničke stanice i poredane vreće kreča u gepeku koje čekaju svog kupca.

U ove hladne dane, kupci su rijetkost, ali Ševki je više od svega, kako je govorio, značio razgovor sa poznanicima i prijateljima koje sretne, da razmijene nove informacije ili se prisjete nekadašnjih vremena.

„Dvanaest godina prodajem kreč u svom kombiju. Situacija je takva da ne može ni da se preživi. Kada sam tek počinjao, narod je dolazio i kupovao. Ovo je kreč iz Tavne, nema mu ravnog, ne može se porediti sa onim modernim smjesama koje ljudi danas nabavljaju. Međutim, sada prođe po cijeli dan da mi niko ne svrati“, rekao je nedavno Ševko Nuhanović za „InfoBijeljinu“.

Petrović nije došao na sjednicu GO SDS, Savić komentarisao odnos sa njim

Objavljena lista najbogatijih preduzetnika u BiH