in

Bijeljina: Počela izgradnja zgrade za korisnike alternativnog smještaja

U Amajlijama kod Bijeljina danas je počela izgradnja zgrade sa 12 stanova za korisnike alternativnog smještaja, u koju će biti uloženo oko 850.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš.

Predviđeno je da radovi traju narednih desetak mjeseci.Čordaš je naveo da su se na ovom mjestu prije mjesec dana nalazile dvije neuslovne zgrade, koje su morale biti uklonjene, i da su za kratko vrijeme izveli pripremne radove za novu gradnju, istakavši da izgradnji značajnu ulogu ima grad Bijeljina.

“To su projekti kojima Vlada Srpske i lokalna zajednica mogu doprinijeti ovoj populaciji”, rekao je Čordaš novinarima i dodao da ovo nije prvi projekat u Bijeljini, te da sa gradom sarađuju već petnestak godina.

On je podsjetio da je prije dvije godine na upotrebu predata jedna zgrada od 17 stanova i još dvije od po 15 stanova, što je 59 stanova za ljude koji su odlučili da žive na ovom prostoru.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević istakao je značaj ovih radova, imajući u vidu kategoriju stanovništva koja je obuhvaćena projektom.

Đurđević je naveo da su u prethodnom periodu i Sekretarijat i Gradska uprava odradili odličan i brz posao, bez bespotrebnih zastoja.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je da je grad imao obavezu da prikupi neophodnu dokumentaciju, saglasnosti, građevinsku dozvolu, što je i urađeno.

On je dodao da je Gradska uprava do sada u ovaj projekat uložila oko 60.000 KM, a da je obaveza grada da i nakon završenih radova uloži više od 70.000 KM na opremanje stanova.

Izvor: Srna

Blago porodice Đurić iz Batkovića – petoro zlatnih džudista

Isplivali dokazi zverstava ukrajinskih ekstremista nad ruskim vojnicima (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)