in

Bijeljina: Održan 11. Božićni koncert

Bijeljinci su sinoć imali priliku da uživaju u raznovrsnom repertoaru – od “Petruške”, preko španskog valcera, ciganskog stakata, pa do spletova kola, koja su im odsvirali učenici Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” Ugljevik-Bijeljina u okviru tradicionalnog božićnog koncerta.

Direktor ove škole Slaviša Perić rekao je da đaci 11. put u okviru novogodišnjih i božićnih praznika poklanjaju Bijeljini ovaj koncert, u okviru kojeg se predstavljaju oni koji su postizali izuzetne rezultate na međunarodnoj sceni.

“Želimo da predstavimo naše kamerne ansamble, orkestar harmonika… da predstavimo muziku koju su izvodili na međunarodnim takmičenjima. U jednom dijelu koncerta predstaviće se i našom tradicionalnom muzikom, koju izučavaju u našoj školi”, izjavio je Perić novinarima prije početka koncerta.

On je naglasio da su učenici ove škole u proteklih 14 godina ostvarili zapažene rezultate i dostojno predstavljali Bijeljinu i Republiku Srpsku na međunarodnoj sceni, osvojivši više od 500 nagrada u više od 35 zemalja.

“Oni su kulturni ambasadori naše zemlje”, poručio je Perić.

On je istakao da će se u školi truditi da i dalje pružaju najviši nivo muzičke edukacije, budući da su sve osvojene nagrade podstrek za još bolje rezultate na međunarodnoj sceni.

“Muzička škola “Kornelije Stanković” i Udruženje umjetnika “Artist”, zahvaljujući “Danima harmonike”, a u saradnji sa Svjetskom asocijacijom harmonikaša dobili su privilegiju da budu domaćini finala Svjetskog kupa harmonikaša, koji će biti održan naredne godine. To je jedan od najznačajnijih svjetskih događaja kada je riječ o harmonici i ima tradiciju dužu od sedam decenija”, napomenuo je Perić.

On je naglasio da će im, kao domaćinima, biti veliki izazov da ugoste najbolje harmonikaše svijeta, budući da je riječ o događaju koji je važan, ne samo za Republiku Srpsku, nego i cijeli Balkan.

Učenik Muzičke škole “Kornelije Stanković” Đorđe Perić ima 11 godina, a već je osvojio 135 nagrada u 35 zemalja.

“Na ovom koncertu svake godine odsviram kompoziciju koju odaberem. Kada vidim da su ljudi došli da slušaju mene i moje prijatelje iz škole, moje srce ispuni neki čudan osjećaj zbog kojeg se uživim u muziku i dočaram to i publici”, naveo je Đorđe.

Učenik ove škole Nikolaj Pavlović, koji ima devet godina i harmoniku svira pola godine, rekao je da mu se ovaj instrument sviđa.

“Na koncertu sviram i kolo”, dodao je Nikolaj.Koncert je održan u bijeljinskom Centru za kulturu.

Izvor: Srna

Kamion pun droge zaustavljen na putu za BiH

Preminuo glumac Vladan Živković