in

Bijeljina – Odluka o radnom vremenu za 21. novembar

Gradonačelnik Grada Bijeljina, dana 19. novembra 2021. godine, donosi ODLUKU o radnom vremenu za Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini.

U nedjelju 21. novembra 2021. godine, kada se praznuje Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini (u daljem tekstu: republički praznik), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica.

Preduzeća, ustanove i organizacije obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkog praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradni dan, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva.

Za vrijeme trajanja republičkog praznika, svi objekti u zanatsko – preduzetničkoj djelatnosti i prodajna mjesta AD ”Lutrija Republike Srpske” Banja Luka, na području Grada Bijeljina mogu raditi najduže do 12:00 časova.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika.

Izvor: Bijeljina danas

RASPORED VAKCINACIJA prvom i buster dozom protiv korona virusa

Podržan predlog za opoziv Mila Đukanovića: Crnogorska skupština donela odluku