in

Bijeljina: Od Vinkinih kokica do osmijeha na licima 35 mališana FOTO

Prodavac kokica u Bijeljini Vinka Lalović i njeni najmlađi kupci položili su danas ispit humanosti – u njihovoj zajedničkoj decembarskoj akciji sakupili su sredstva za kupovinu 35 novogodišnjih paketića.

U okviru njenog malog štanda nalazila se posebna kasica za ovu namjenu u koju su kupci ubacivali novac za “dječije kokice” koje koštaju 0,50 KM, a od prikupljene sume kupljeno je 18 paketića za djecu sa smetnjama u razvoju koja se petkom okupljaju u Centru za socijalni rad u Bijeljini, a 10 za najmlađe Rome.

Vinka Lalović je rekla da će ostatak podijeliti najmlađim komšijama i napomenula da je ova priča zasnovana na čisto individualnoj osnovi i zamišljena kao humano-edukativna aktivnost najmlađih kupaca.

“Primijetila sam da mališani vole da sami naručuju i plaćaju svoje kokice, pa sam došla na ideju da bi to, na neki način, bilo dobro i za njih – da od malena uče da budu dobri ljudi i pomažu”, rekla je Lalović Srni povodom završetka akcije.

Ona je ukazala da vremenske prilike nisu dozvolile da na štand dođe više malih kupaca – smjenjivali su se snijeg, kiša, hladnoća, ali je ispunjena i ostvarena.

“Akciji su se pridružili mnogi odrasli, kojima zahvaljujem. To su sve dugogodišnji konzumenti mojih kokica”, rekla je Vinka Lalović.

Ona je napomenula da nije bilo planirano da ova malena lekcija iz humanosti bude medijski ispraćena, ali nije mogla da odoli, a da ne kaže koju riječ znatiželjnom, mladom novinaru Srne.

“Hvala i vama! Srećni praznici”, poručila je Vinka.

Vinkin mali štand “Popkorn-Kokice-Bijeljina” nalazi se nedaleko od zgrade Osnovnog suda

Izvor: Srna

Gradonačelnik Petrović čestitao Božić po gregorijanskom kalendaru

Prestavnici Gradske uprave organizovali prijem za novinare