in

Bijeljina: Novogodišnji prijem za predstavnike vjerskih zajednica

U Gradskoj upravi Bijeljine danas je održan novogodišnji prijem za predstavnike vjerskih zajednica, a predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao da je ovo prilika da se pošalje poruka mira, ljubavi i zajedništva. FOTO: Srna “Bijeljina je jedan od gradova koji su primjer u BiH za normalan zajednički život predstavnika svih vjerskih zajednica koje tu žive. Siguran sam da će to tako ostati i u budućnosti”, rekao je Đurđević novinarima.

Gradonačelnik LJubiša Petrović rekao je da je za napredak svake lokalne zajednice potreban visok stepen razumijevanja između vjerskih zajednica, koji Bijeljina ima od ranije. On je istakao da je potrebno iskazati podršku ovim zajednicama i u budžetu za sljedeću godinu. Petrović je rekao da je današnji prijem prilika da se vidi šta se može uraditi kako bi se podržao rad vjerskih zajednica.

Protojerej Aleksandar Tešić rekao je da su ovakvi susreti odlična prilika da jedni druge bolje upoznaju, razmijene iskustva i mišljenja, te sagledaju izazove koji su pred njima i ličnim primjerom doprinesu razvoju međuljudskih odnosa u gradu.

“Nema te vjere u Boga koja je utkana u temelje ovog grada, a da nas ne upućuje na to da je svaki čovjek bogom stvoren i niko ne može reći da mu drugi nije potreban”, naveo je Tešić.

On je dodao da se upravo na bazi tih načela i postulata ostvaruje kontakt i saradnja sa drugim ljudima. Tešić je zahvalio gradonačelniku na današnjem prijemu, te dodao da su do sada imali dobru saradnju kroz razne vidove podrške pomoći crkvenim opštinama.

Glavnim imam Medžlisa islamske zajednice Janja Hafiz Omer efendija Camić rekao da je ovaj prijem višegodišnja tradicija koja govori o saradnji vjerskih zajednica sa Gradskom upravom.

On je naveo da se tokom čitave godine održavaju sastanci i razgovori sa predstavnicima Gradske uprave.

“Drago nam je da možemo ovako pozitivnu sliku poslati iz Bijeljine”, rekao je Camić. Župnik Crkve Prečistog srca Marijina u Bijeljini Andrej Lukanović vjeruje da će dobra saradnja sa Gradskom upravom biti nastavljena, kao što je to bilo i ranijih godina, i da je ovim prijemom iskazana dobra volja za tim.

Semberija ostala bez devet hiljada poljoprivrednika: Katastrofa koju država ne zaustavlja

U Bijeljini 12 novozaraženih, u Srpskoj 150, osam preminulih