in

Bijelina: Počinje sa radom pedijatrijski tim

Pedijatrijski tim počeo je da radu u Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini, zahvaljujući kojem će najmlađim pacijenata na raspolaganju biti svi kapaciteti ove zdravstvene ustanove.

Načelnik Odjeljenja pedijatrije Ivka DŽuveleković rekla je na konferenciji za novinare da je u toku registacija pacijenata u pedijatrijski tim, a da je paleta usluga koje pružaju široka.

“Pedijatrijski tim funkcioniše po svim principima primarne zdravstvene zaštite, a registacija se obavlja kao i u domovima zdravlja. Ovim je obuhvaćeno sve, od rođenja djece, a sad se nastavlja praćenje rasta i razvoja djece”, navela je DŽuvelekovićeva.

Prema njenim riječima, u slučaju da su djeca bolesna, kompletna dijagnostika bolnice je na raspolaganju, kao i liječenje.

Ona je navela da je inicijativa za osnivanje ovog tima potekla od roditelja, a podržao je i Fond zdravstvenog osiguranja Srpske.

“Tokom godine u bolnici se rodi oko 1.100 djece. Većina roditelja želi da nastavimo da pratimo rast i razvoj njihove djece”, rekla je DŽuvelekovićeva, te dodala da će ovim sve biti pojednostavljeno.

Prema njenim riječima, procedura registacije je jednostavna, a ispunjen zahtjev za registraciju je potrebno da se odnese kod porodičnog ljekara i dalje se procedura završava preko Fonda.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove i dječiji hirurg Mikajlo Lazić rekao je da ovo predstavlja nastavak pružanja još kvalitenijih usluga djeci, čime će se smanjiti put dolaska do dijagnoza.

On je naveo da se registacijom djece u pedijatrijski tim dostupnost svih kapaciteta Bolnice povećava i više se ne mora ići po uputnice.

Izvor: Srna

U Bijeljini 16 novozaraženih, u Srpskoj 214, preminulo šest osoba

Poklon gradonačelnika djeci Bijeljine