Beograsdski gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je danas da će Beograd i Srbija nastaviti da podržavaju Bijeljinu i projekte koji se tiču djece, životne sredine, poboljšanja kavaliteta života, jer je važno njegovati bliske odnose sa Republikom Srpskom.

“Tu smo da se na dnevnoj, mesečnoj bazi viđamo, dogovaramo, razmenjujemo iskustva i da realizujemo projekte”, rekao je Radojičić, koji je danas posjetio Bijeljinu.

On je naveo da je sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem razgovarao danas o tome kako Beograd može da pomogne Bijeljini, te o zajedničkim projektima koji su do sad realizovani.

Gradonačelnik Beograda je istakao da mu je drago što se u Bijeljini vodi računa da grad bude prilagođen djeci, zdravom životu i školovanju, te što se radi na tome da mladi tu i ostanu. On je podsjetio su Vlada i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prethodnih godina mnogo uložili u infrastrukturne pojekte u Republici Srpskoj, što je istorijski iskorak u odnosima Srbije i Srpske.

“Verujem da ćemo i u narednom periodu ići tim stazama, razvijati naše odnose, infrasturkturu koja će omogućavati da budemo u boljoj komunikaciji”, rekao je Radojičić, dodavši da je infrastruktura značajna kako bi se doveli novi investitori, nove fabrike.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas posjetio Bijeljinu, dodajući da su njegovi prvi kontakti sa Bijeljinom preko pacijenata koje je liječio. Gradonačelnik Bijeljine Petrović rekao je da su danas razgovaralo o nastavku finansijske i moralne podrške Bijeljini i Republici Srpskoj iz Srbije.

On je naveo da postoje obećanja da će Srbija finansirati 80 odsto izgradnje dionicu auto-puta od Sremske Rače do Bijeljine. Petrović je zahvalio Srbiji za prethodno uložena sredstva za izgradnju fiskulturne sale u Patkovači, rekonstukciju Sokolskog doma.

On je naveo da su danas razgovarali i o nastavku radova u fiskulturnoj sala u Velikoj Obarskoj i Račanskoj ulici, kao i o izgradnji objekta predškolskog vaspitanja, te upoznali goste iz Beograda o dinamici izgradnje projektne dokumentacije velikog gradskog vrtića u Ulici Živojina Mišića.Izvor:
Share.