in

220 božićnih pečenica porodicama boraca FOTO

Predstavnici Gradske uprave i Boračke organizacije danas su podijelili pečenice socijalno ugroženim porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i bivšim borcima.

– Nastavlja se tradicija dodjele pečenica povodom Božića različitim boračkim kategorijama. Gradska uprava je za ovu godinu obezbijedila 220 pečenica za socijalno ugrožene kategorije boračke populacije. Ovo je način da im se omogući smanjenje troškova za predstojeće praznike. Imajući u vidu da je za ovu godinu obezbijeđeno više pečenica nego prošle godine, nastojaćemo da zadržimo takvu praksu i da svake nredne godine podijelimo veći broj pečenica – rekao je Mladen Marić ispred Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Osvrćući se na činjenicu da je materijalno stanje mnogih bivših boraca sada teško, Miodrag Stevanović iz Boračke organizacije u Bijeljini je istakao da je potrebno više brinuti o ovoj populaciji, da su njihova primanja mala, te da je ovo samo jedan mali vid pomoći i olakšanja za njih.

– Naša tradijcija je podjela pečenica za boračku populaciju slabijeg imovinskog stanja. Želimo da im pokažemo da nisu zaboravljeni. Osim pečenica, podijeljene su ukupno 3 tone brašna, koje je darovao mlin „Pavlović” – naglasio je Stevanović.

Bivši borac prve kategorije, LJubinko Nikolić, se zahvalio na pečenici i istakao da je ovo prvi put da mu je poklonjena pečenica, te da mu to mnogo znači za kućni budžet. Zahvalio se gradonačelniku na ovom gestu Gradske uprave.

Predstavnica Udruženja porodica zarobljenih i nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, Smilja Mitrović, je napomenula da je broj onih koji imaju potrebu za besplatnom pečenicom mnogostruko veći od broja dodijeljenih pečenica, ali su trenutne mogućnosti, nažalost, veoma ograničene.

 

Izvor: Gradska uprava

Episkop Fotije na Božić služi u Sabornom hramu u Bijeljini

U bijeljinskoj bolnici služena liturgija i pričešćeni pacijenti