in

Zdravstveni radnici UKC-a: Umjesto na proteste dođite da volontirate i pomognete

Zdravstveni radnici sa Kovid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske pozvali su sve koji su planirali da izađu na proteste zbog novih mjera za suzbijanje virusa korona da im se pridruže u borbi protiv ove bolesti i da volontiraju u zdravstvenim ustanovama.

“Mi, zdravstveni radnici kovid odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za 12 časova, povodom najnovijih mjera republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata”, navodi se u saopštenju UKC-a RS.

Kako se dodaje, u proteklom periodu je bilo dovoljno vremena da svi urede svoje djelatnosti u okviru epidemioloških mjera, te da se to desilo ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama.

“Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote. Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja u 12 časova pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od Kovid-19. Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci”, ističu zdravstveni radnici Kovid odjeljenja UKC-a RS.

“Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru”, zaključuje se u saopštenju.

Ljudi nam umiru na rukama, od danas prekinute operacije u UKC RS, pacijenti ne mogu na kontrole

Ugostitelji i frizeri protestuju u Banjaluci, traže pomoć zbog novih mjera