in

Vukanović tvrdi da se sinoć sukobio sa ratnim zločincem, ubicom i silovateljem 12-godišnjakinje

Narodni poslanik Nebojša Vukanović objavio je kako se sinoć prvi put sreo uživo sa pravosnažno osuđenim ratnim zločincem, a sve je zamalo završilo fizičkim sukobom.

Kako je na svom blogu napisao Vukanović, ni slutio nije da će sinoć u Kutima kod Foče u mraku nabasati na monstruma i ratnog zločinca, aktivistu vladajuće stranke i pristalicu Milorada Dodika (SNSD), koji ga je ometao i vrijeđao da je izdajnik.

“Radi se o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa, koji je u Hagu osuđen na 20 godina robije zbog monstruoznih ratne zločine, silovanje djevojčica, muslimanki iz Foče od svega 12 godina, držao ih u zatočeništvu, podvodio i prodavao kao roblje, a neke od žrtava, nažalost, se i dalje vode kao nestale”, napisao je Vukanović.

Dodao je da je zbog ovih zločina Kovač uhapšen 1999. godine, te je odveden u Hag gdje je priznao ratne zločine, a nakon izdržavanja 14 godina, ili dvije trećine zatvorske kazne u Norveškoj, pušten je kući u ljeto 2013. godine.

“Kovač je učestvovao i u ubistvu porodice Klapuh, koju je 5 vojnika za novac prebacilo u Crnu Goru, potom ih strijeljali u gurnuli u provaliju, a zbog ovog ratnog zločina Klanfa i drugi su na potjernici”, navodi Vukanović.

Dodao je da će tražiti prvom prilikom da Dejan Pavlović odgovori javnosti i položi račune kako je zaposlio ratnog zločinca, umjesto nekog od časnih vojnika Vojske Republike Srpske, te da se Kovač udalji sa posla koji je dobio bez konkursa kao nagradu za podršku SNSD-u.

“Prezirem sve monstrume i zločince, bez obzira koje su nacije i kako se zovu, koji su se iživljavali na nejači, ubijali, mučili i silovali civile, i žao mi je svake nedužne žrtve, bilo da se radi o Srbima u Jošanici, Bradini, Skelanima, Čemernu, Kazanima, Sijekovcu, Bošnjacima u Srebrenici, Ahmićima, Foči ili Prijedoru, ili Hrvatima u Kijevu Dolu, Grabovici”, zaključio je Vukanović.

Prijeti egzodus bh. radnika u Austriju

Petoro mrtvih u pucnjavi u Koloradu, napadač ciljao određene osobe (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)