Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS, kazao je kako se principijelno protivi nametanju visokog predstavnika, ali da se Kristijan Šmit nakon najava o Izbornom zakonu sada ne može povući.

“Mislim da Čović i Dodik djeluju vrlo sinhronizovano i ono što sam upozoravao da će Trojka biti kao žito između dva velika kamena pa se melje, tako se sad melje Trojka. Sami su krčkali i sami moraju to da kušaju, oni snose političke posljedice, plaćaju preskupu cijenu i odgovorni su za situaciju u ovoj zemlji”, kazao je Vukanović gostujući u programu televizije Hayat.

Rekao je da je visoki predstavnik Šmit izgubio legitimitet i da se čim je došao počeo ponašati kao navijač te kreirao izborna pravila i mnoga druga rješenja koja pogoduju samo jednima.

“Šmit se ne može povući, on je najavio tih sedam osam dana, sedam-osam dana je prošlo, ako bi se on sada povukao, ja sam principijelno protiv bilo kakvih nametanja”, kazao je Vukanović i dodao da misli da je Šmit u makazama i da svako odugovlačenje pravi njemu ličnu štetu.Izvor:
Share.