in

Vukanović dao izjavu u Tužilaštvu BiH: Dodik pravi predstavu za narod u kojoj ja neću učestvovati

Narodni poslanik Nebojša Vukanović danas je dao izjavu u svojstvu svjedoka u predmetu koji vodi Tužilaštvo BiH zbog posebne sjednice NSRS-a u vezi s napadom na ustavni poredak.

Vukanović je rekao da je saznao da se istraga vodi protiv ljudi koji su predlagači održavanja posebne sjednice NSRS-a.
“Protiv Dodika, Cvijanović i Viškovića i lidera stranaka vladajuće koalicije. Ne samo zbog posljednje sjednice NSRS-a, nego i zbog nekih ranijih Dodikovih istupa koji izlaze van okvira Ustava BiH”, kaže Vukanović.

Za trenutno stanje u kojem se država nalazi Vukanović, između ostalog, krivi i pravosudne institucije koje nisu pravovremeno radile svoj posao.

“Siguran sam da su tužioci ranije radili svoj posao, da su Gordana Tadić i Milan Tegeltija ranije smijenjeni ne bismo bili u ovom problemu. Rekao sam vam da sve ovo što je Milorad Dodik radio, radio je u saradnji s međunarodnom zajednicom. Sve je Dodik dogovorio sa Sattlerom i Varhelyijem. On je njihov igrač”, tvrdi Vukanović.

Vukanović je naglasio da je cilj ove “crne trojke”, kako je nazvao Dodika, Izetbegovića i Čovića, da se nametne ova priča narednih šest mjeseci.

“I tako sve do izbora kako ne bismo pričali o životnim temama. Cilj Milorada Dodika je da od sebe napravi žrtvu, na kraju od toga neće biti ništa. Ovo je jedna velika predstava za narod u kojoj ja neću da učestvujem, upravo ovako sam rekao i Tužilaštvu”, zaključio je Vukanović.

Prije Vukanovića saslušani su i Nenad Nešić (DNS), Mirko Šarović (SDS) i Branislav Borenović (PDP).

Pripadnici SIPA-e u Banjoj Luci su izuzeli potrebnu dokumentaciju iz sjedišta parlamentarnih stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj, a posjetili su i prostorije Vlade RS-a i Narodne skupštine.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Denis Šulić rekao je da su službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas u prostorijama NSRS-a izuzeli tehničke izjave u vezi s posebnom sjednicom o povlačenju nadležnosti.

“Riječ je o dokumentaciji u vezi sa 2003., 2004. i 2005. godinom, odnosno nekim odlukama koje je Narodna skupština usvajala u tom periodu, a vezi su s posebnom sjednicom Narodne skupštine od 10. decembra. Želim da pohvalim da su vrlo korektni i profesionalni”, rekao je Šulić novinarima u Banjoj Luci.

Dodik poručuje da građani povodom 9. januara istaknu zastavu Srpske

Putin o pokušaju Zapada da ukine pojmove „mama“ i „tata“: Tražimo protivotrov