in

Vučić prihvatio Dodikovu ideju

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas ideju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da datum održavanja Sabora srpskog naroda bude određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji o Srebrenici.

Dodik je zatražio od Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske, bude održan odmah po usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer, kako kaže, srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srbije, prenosi Srna.

Dodik i Vučić na sastanku u Beogradu razmatrali su sva aktuelna pitanja iz regiona, navodi se u saopštenju.

Vučić je posebno izvijestio Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN povodom prijedloga Njemačke i drugih velikih sila da se usvoji rezolucija o Srebrenici. Istakao je da situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju rezoluciju, gotovo po svaku cijenu. Takođe, Vučić je obavijestio Dodika da je Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Dodik je obavijestio Vučića o svojoj posjeti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posjete. O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, predsjednici Vučić i Dodik razgovaraće 1. maja u Beogradu.

Primijetili ste mrave u svom domu? Ove namirnice vam mogu pomoći da ih se riješite

Žena tukla supruga nasred ulice