in

Vučić: Postajem dio grada kraj vječnog Vrbasa, Banjaluka najvažnija uz Beograd

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana grada uručen je ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina.

Svečanoj akademiji su se pridružili i zvaničnici Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović .

Vučića su dočekali gradonačelnik Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Nagrada je dodijeljena kao znak zahvalnosti za brojne donacije.Ovim povodom prikazan je kratak film o donacijama vakcina i pomoći predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u njegovu čast.

Vučiću je nagradu uručio predsjednik skupštine grada Mladen Ilić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom nagrade Ključ grada, na svečanoj akademiji u Banjaluci se zahvalio na ovom priznanju.

– Shvatite koliko ste mali u ovakvim trenucima. Grad Petra Kočića, Marijana Beneša. Jedno od najvećih priznanja koje sam dobio. Postajem dio grada kraj vječnog Vrbasa – kazao je Vučić.

Srpski prvaci, piscpjesnici,revolucionari, sportisti. Temelj kulture i tradicije. Grad sa većinskim srpskim stanovništvom, dodao je Vučič u svom govoru o Banjaluci.

Dodao je da mu je stavljena velika obaveza.

– Svu podršku i ljubav za tu čast iskazujem,mogu da kažem da sam kao i vi Banjalučanin. Biti to znači da je ovo grad koji su sagradile razlike da bi postao grad bez razlika – rekao je Vučić i dodao da bez obzira na različita politička opredjeljenja posebno je srećan što su se u gradu usaglasili da mu dodijelite ovu nagradu.

– Banjaluka da bude primjer da se može stvoriti zajednička budućnost. Srpskom narodu niko ne može da oduzme pravo da smo jedan narod i da imamo jedan jezik i pismo i da treba to da čuvamo – kazao je Vučić.

Dodik: Ja sam i protiv nezavisne Republike Srpske ako to znači sukob

Vučić: Mi i Albanci bićemo najveće nacije na Zapadnom Balkanu