in

Vojin Mijatović osumnjičen da je zloupotrijebio službeni položaj

Banjalučka policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Vojina Mijatovića, aktuelnog potpredsjednika SDP-a BiH, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj dok je bio direktor javnog preduzeća u Banjaluci, saznaje ATV.

Naime, kako su rekli iz Policijske uprave Banjaluka navodeći inicijale, Mijatović se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u Banjaluci, iskoristio svoj položaj na način da je angažovao neovlaštena lica koja su izvršila vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima Republike Srpske, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinila navedena lica.

Osim njega, policija je podnijela izvještaj i protiv B.M. iz Banjaluke zbog istog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Nezvanično, radi se o Brani Miloševiću.

„Prijavljeno lice B.M. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinilo u toku 2016 godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva iz Banjaluke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Banjaluke pribavilo protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 7.077.524,48“ , saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Vojin Mijatović je od 2014. do 2016. godine vršio dužnost direktora Ekonomskog instituta u Banjaluci.

Borba ruskog i ukrajinskog aviona (VIDEO)

Ukrajinski pilot pobjegao u Rumuniju Suhojem-27