in

Visković: Za inflaciju krivi i novinari (VIDEO)

Foto: VladaRS.net

Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, izrazio je zabrinutost zbog rasta cijena i finansijske krize u zemlji. Međutim, u svojoj nedavnoj izjavi, Višković je optužio novinare da svojim izveštavanjem raspiruju efekte inflacije i stvaraju zabrinutost među građanima, što utiče na njihovu potrošnju.

“Vi plasirate takve neistine, pogotovo putem medija i društvenih mreža i tako utičete na javnu potrošnju i poresku politiku, pa ljudi postaju zabrinuti i smanjuju potrošnju. To sutra utiče i odražava se na raspodelu PDV-a i druga primanja u budžetu, te utiče na industrijsku proizvodnju. Ako nema potrošnje, onda dovodite pod znak pitanja i proizvodnju“, rekao je Višković gostujući na Radiju Republike Srpske, prenosi Capital.

Iako postoje različita mišljenja među vladinim dužnosnicima, ministarka finansija Zora Vidović je nedavno izjavila za Srnu da je inflacija u zemlji “100 posto uvezena”. Bez obzira na to, sigurno je da je potrebno preduzeti određene mere kako bi se ublažio uticaj inflacije na građane i privredu.

Koncert godine je u Ugljeviku: Aco Pejović 20. jul

Objavljeni snimci hapšenja vođa Balkanskog kartela