in

Uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj potjernici, pala i tri policajca MUP-a RS

M.B. iz Cetinja i policijski službenik M.M. iz Banjaluke uhapšeni su juče u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Nakon hapšejna navedenih, sinoć su na području Banjaluke uhapšena još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske, P.V. i G.R.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je uhapšen Miloš Božović, pripadnik škaljarskog klana. On je je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo teško ubistvo. Kako dalje saznajemo, kuća u kojoj se krio Božović je u vlasništvu muškarca koji je dobro poznat policiji.

M.M. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske učinio krivično djelo pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su dvojica, od tri uhapšena policijska služebnika, inspektori u Odjeljenju za opšti kriminalitet UKP

“Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, navode iz MUP-a RS.

O hapšenju M.B. obaviješten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske – lice P.V. i G.R..

“Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika biće suspendovana”, kažu u MUP-u.

Hapšenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Bazdulj: Bihać je moj koliko i njihov

Rusija zatražila glasanje o ukidanju OHR-a