in

Ugljevik: Gubitak skupštinske većine doveo do opstrukcija i blokada

Opština Ugljevik

Sa gubitkom skupštinske većine još se ne mire u Ugljeviku. Svjedočimo opstrukcijama i blokadama, kažu to odbornici nove većine okupljene oko SNSD-a.

Danas je trebalo da idu na sjednicu, ali su mogli samo do vrata skupštinske sale.

“Danas smo se okupili ovdje, tražili smo da ta sjednica bude održana u 11 časova i mi smo otišli tamo, naravno, ignorisali su nas potpredsjednik i načelnik i to je čista zloupotreba položaja”, kaže Zoran Lazić, šef kluba odbornika SNSD-a Ugljevik.

“Pokušali da odemo u skupštinsku salu u skladu sa poslovnikom preduzmemo određene mjere, međutim, iznenađen sam neprijatno još jednom kad smo zatekli zaključana vrata”, kaže Vujo Marković, odbornik SP u SO Ugljevik.

Sve ovo je najviše na štetu građana, kažu odbornici.

“Naš dalji korak je u tome, mi ćemo morati ići prema ministarstvu koje je nadležno za ovakve slučajeve i nas 12 moramo da istrajemo u tome”, kaže Dragan Jović, odbornik Demos-a.

Odbornici koji su sada u opoziciji nisu bili raspoloženi za izjave, a načelnik Ugljevika je poručio da je u Srbiji. Zbog ovakve situacije u opštini ispašta i RITE Ugljevik, kažu u tom preduzeću. I oni, tvrde, imaju političke opstrukcije zbog kojih je, navode, ugrožen i godišnji remont.

“Revolt koji ima načelnik opštine Ugljevik i sadašnja već opozicija je imala za rezultat to da firme koji oni imaju pod kontrolom, riječ je o firmama „Montgradnja“ i „Građevinar“, opstruiše ovdje rad RiTE Ugljevik time što se žale na sve moguće tendere, a znajući da po prirodi posla kojim se oni bave ne mogu da konkurišu i ne mogu da prođu na i da konkurišu na takvim tenderima”, rekao je Milutin Tasovac, tehnički direktor RiTE Ugljevik.

Zbog blokada sa kojima su suočeni, kaže Tasovac, prinuđeni su da podnesu tužbe.

Preminula Medlin Olbrajt

ATV ekskluzivno otkriva: Evo ko je osoba sa fotorobota