Sa gubitkom skupštinske većine još se ne mire u Ugljeviku. Svjedočimo opstrukcijama i blokadama, kažu to odbornici nove većine okupljene oko SNSD-a.

Danas je trebalo da idu na sjednicu, ali su mogli samo do vrata skupštinske sale.

“Danas smo se okupili ovdje, tražili smo da ta sjednica bude održana u 11 časova i mi smo otišli tamo, naravno, ignorisali su nas potpredsjednik i načelnik i to je čista zloupotreba položaja”, kaže Zoran Lazić, šef kluba odbornika SNSD-a Ugljevik.

“Pokušali da odemo u skupštinsku salu u skladu sa poslovnikom preduzmemo određene mjere, međutim, iznenađen sam neprijatno još jednom kad smo zatekli zaključana vrata”, kaže Vujo Marković, odbornik SP u SO Ugljevik.

Sve ovo je najviše na štetu građana, kažu odbornici.

“Naš dalji korak je u tome, mi ćemo morati ići prema ministarstvu koje je nadležno za ovakve slučajeve i nas 12 moramo da istrajemo u tome”, kaže Dragan Jović, odbornik Demos-a.

Odbornici koji su sada u opoziciji nisu bili raspoloženi za izjave, a načelnik Ugljevika je poručio da je u Srbiji. Zbog ovakve situacije u opštini ispašta i RITE Ugljevik, kažu u tom preduzeću. I oni, tvrde, imaju političke opstrukcije zbog kojih je, navode, ugrožen i godišnji remont.

“Revolt koji ima načelnik opštine Ugljevik i sadašnja već opozicija je imala za rezultat to da firme koji oni imaju pod kontrolom, riječ je o firmama „Montgradnja“ i „Građevinar“, opstruiše ovdje rad RiTE Ugljevik time što se žale na sve moguće tendere, a znajući da po prirodi posla kojim se oni bave ne mogu da konkurišu i ne mogu da prođu na i da konkurišu na takvim tenderima”, rekao je Milutin Tasovac, tehnički direktor RiTE Ugljevik.

Zbog blokada sa kojima su suočeni, kaže Tasovac, prinuđeni su da podnesu tužbe.Izvor:
Share.