Kako se nezvanično saznaje, pacijent koji se prevozio u sanitetskom vozilu je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na brzoj cesti Banjaluka-Laktaši, rekla je za RTRS načelnica Urgentnog centra na UKC Srpske dr Slavica Zeljković.

“U saobraćajnoj nesreći nezvanično saznajemo da je na licu mjesta nesreće, stradao pacijent koji se prevozio u sanitetskom vozilu”, ističe Zeljkovićeva za RTRS.

Navodi da su, iz iste saobraćajne nesreće dovezena tri pacijenta, vozač i medicinska sestra iz sanitetskog vozila iz opšte bolnice Gradiška.

“Sestra je najlakše povrijeđena, sa lakim tjelesnim povredama, ali ostaje na obzervaciji, a vozač je svjestan sa povredom kuka i biće hirurški zbrinut u toku danu. Nakon tog zahvata se očekuje prijem na traumatologiju”, dodaje Zeljkovićeva.

Kako kaže, treće lice, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći, odnosno vozač drugog vozila je najteže povrijeđen.

“Došao je sa poremećajem stanja svijesti, sa znacima šoka, reanimacija je odmah započeta, trenutno je na respiratoru, ali sve prognoze za njega su preuranjene”, kaže Zeljkovićeva.

Kako se nezvanično saznaje, medicinska sestra koja je lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, saopštila je da je lice koje se prevozilo kao pacijent u sanitetskom vozilu stradalo na licu mjesta nesreće.Izvor:
Share.