in

U SDS-u analiziraju Šarovićev rad, nezadovoljni njegovim ponašanjem

Foto: sdsrs.com

Opozicioni protest u Banjoj Luci mogao bi da se obije o glavu SDS-u, tačnije njenom lideru. Kako saznajemo, juče se u Banjaluci, paralelno i u Istočnim Sarajevo, analizirao rad lidera te stranke Mirka Šarovića i to bez njegovog prisustva.

SDS-ovci su došli do zaključka da bi, možda, bilo najbolje za SDS da se Šarović povuče sa mjesto lidera stranke, prije izbora, jer kako tvrde nezadovoljni su njegovim posljednjim nastupima u javnosti. Od učesnika neformalnog sastanka, saznajemo, da SDS-ovci zamjeraju nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske, a sada SDS-a što je, kako kažu, postao spiker na bini čitavajući samo zahtjeve i to od tri minute, kao i to što je postao dršač flašica tek izniklim političarima.

Ono što još više boli SDS-ovce je to kako kažu sve veći broj firmi koje su u vlasništvu njegove porodice, ali i nekadašnjih prvaka SDA, pa se tako više bavi privatnim biznisom, nego politikom. Pred kamere još neće, ali hoće oni koji imaju slične sumnje.

“Imamo i mi neka nezvanična saznanja i indicije da postoje određene konekcije između Mirka Šarovića i gospodina Zvizdića, pogotovo trgovina sa Turskom, ono što se odnosi o slobodnoj trgovini za izvoz mesa između BiH i Turske. Da li je to tačno, vidjećemo, ovo je prilika i da pozovem nadležne organe da pozovem organe koji se bave s tim stvarima, pa da se ispitaju te činjenice”, Miroslav Vujičić, predsjednik OO SNSD-a Istočna Ilidža.

Zamjeraju SDS-ovci svom lideru što, navodno, ima firmu u Turskoj za preradu mesa. Dobro obavješteni izvor iz SDS-a kaže da je te poslove učvrstio na dugogodišnjoj poziciji ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a sve uz pomoć lidera SDA Bakira Izetbegovića. Baš zato i broje njegove letove za Istanbul, pa su tako izbrojali da je Šarović letio 10. maja, a vratio se odmah sutradan. Tako isto i u julu. U Istočnoj Ilidži baš zbog privatnih poslova od koje, kažu, stranka nema koristi, više i nije tajna, da članovi porodice Šarović grade poslovne objekte u poslovnoj zoni, pa su tako konkurencijom još više izazvali nezadovoljstvo u SDS Istočno Sarajevo. U Istočnom Sarajevu kažu da se samo ne vrati vrijeme kada je Istočno Sarajevo bio sinonim za najgora nedjela.

“Istočno Sarajevo je bilo sinonim ubistava, sinonim kriminala, i bukvalno smo imali situaciju da se znalo ako neko radi i gradi da taj neko mora imati veze sa SDS-om”, kaže Ljubiša Ćosić, predsjednik GO SNSD-a u Istočnom Sarajevu.

Saznajemo da će članovi SDS zatražiti uskoro sjednicu Glavnog odbora na kojoj bi se o aktuelnim dešavanjima, ali i predloženim rješenjima, otvoreno govorilo. Za sada se licitira sa više imena. Jedno od njih je bivši DNS-ovac Milan Radović koji bi mogao zauzeti mjesto predsjednika, ali da se baš zbog tog prefiksa bivši I to što I on šuruje sa fedelanim Sarajevom, gradeći zgrade, SDS-ovce iz Istočnog Sarajeva s tim prijedlogom se ne slažu, već kao lidera vide dugogodišnjeg člana stranke Darka Babalja koji za Krajinu, ipak, nije prihvatljiv

Poznat uzrok pada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa

Premijer Australije: Đoković ne može da igra ako ne bude vakcinisan