in

U poštanskom sandučetu ostavio pismo u kojem vrijeđa Srbe i funkcionere Srpske

Foto: Pixabay

E.Z. iz Dervente osumnjičen je da je u poštansko sanduče D.K. iz Dervente, predsjednika udruženja proisteklog iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ostavio pismo sa uvredljivim i ponižavajućim sadržajem u kojem se nacionalno vrijeđa on, srpski narod i najviši funkcioneri Republike Srpske.

Dervenćanina sumnjiče za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, a otkriven je nakon prijave D.K. kada je pronašao pomenuto pismo.

Naime, policijskoj stanici Derventa, slučaj je prijavljen 6. aprila oko 20.15 časova, a postupajući po prijavi policijski službenici Policijske stanice Derventa operativnim radom na terenu identifikovali su E.Z. iz Dervente.

“Policijski službenici Policijske stanice Derventa su 7. aprila na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa pretresli kuće, pomoćne objekte i pokretne stvari koje koristi E.Z., u cilju pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti kompjuterska oprema, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjen navedenog krivičnog djela”, navode iz policije.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će protiv E.Z. biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Koji su neradni dani u Republici Srpskoj za vaskršnje praznike

Još dvoje kažnjenih zbog preprodaje ulaznica za Srpska open