in

U Karanovcu pronađeno tijelo Zorana Pekeza: Vozač se utopio, na tijelu ima opekotine

U rijecu Vrbas pronađeno je tijelo Zorana Pekeza (52) iz Laktaša, vlasnika Pasata koji je krajem decembra prošle godine izgorio u kanjonu Tijesno, na putu Banjaluka – Jajce.

Potvrdili su to izvori “Nezavisnih novina”, koji dodaju da je na prepoznavanju Pekeza bio član njegove porodice, a, osim toga, u džepu pokojnika pronađeni su njegovi lična karta i vozačka dozvola.

“Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje. Međutim, u organima za disanje pronađeni su tragovi gareža, a na tijelu ima površinske opekotine”, rekli su izvori “Nezavisnih novina”.

Podsjetimo, Pekezov automobil buknuo je 27. decembra u 10.05 časova, a u vozilu nije pronađen niko. Nezvanično je objavljeno da su tokom uviđaja uočeni određeni tragovi koji ukazuju da se na tom mjestu neko spustio prema rijeci Vrbas.

“Ne isključuje se mogućnost da je požar zahvatio i vozača i da je silaskom do rijeke pokušao da ugasi vatru. Sve opcije se provjeravaju”, rekao je tada izvor iz policije.

Inače, tijelo su iz Vrbasa, u banjalučkom naselju Karanovac, izvukli pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka.

“Na izvlačenju utopljenika učestovalo je pet vatrogasaca i jedno vozilo”, naveli su iz Vatrogasne brigade Banjaluka.

U potragu za Pekezom bila je uključena i Specijalna antiteroristička jedinica MUP RS, čiji su pripadnici pretraživali korito Vrbasa.

Dodik: Nelegalno imenovanom Šmitu ne smeta da sudi, presuđuje i prijeti

Dodik: U institucije BiH ćemo se vratiti kada se riješi problem zbog kojeg smo otišli