in

Tužilac traži pritvor za uhapšene u akciji “Fugitive”, za jednim raspisana potjernica

Okružno javno tužilaštvo (OJT) Banjaluka predložilo je pritvor za pet osoba koje su uhapšene u akciji “Fugitive”, dok je za šestim licem, pored prijedloga za pritvor, predloženo i raspisivanje potjernice jer se nalazi u bjekstvu.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je prijedlog za pritvor nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca, predložen za Sašu Rađevića (47) i Srđana Rađevića (22) iz Gradiške, koji su inače otac i sin, za Vlatka Blaževića (47) iz Travnika, Stefana Trninića (29) iz Gradiške i Dragana Popovca (52) iz Gradiške, zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i trgovali opojnim drogama.

Takođe, postupajući tužilac OJT pored prijedloga za pritvor, Okružnom sudu u Banjaluci poslao je i prijedlog za raspisivanje potjernice za 39-godišnjim E.D. iz Gradiške, koji se nalazi u bjekstvu, a koji se sumnjiči za ista krivična djela. Podsjetimo, riječ je o Davoru Ercegu iz Gradiške.

Navedena lica sumnjiče se da su tokom 2020.,2021. i 2022. godine nabavljala, posjedovala i prodavala opojne droge (kokain i marihuana) na području Banjaluke i Gradiške, a uhapšeni su 20. decembra 2022. godine u akciji koju je sprovelo OJT Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, PU Gradiška i PU Banjaluka, te MUP-a Srednjobosankog kantona.

Dokazi o ovoj akciji prikupljeni su dešifrovanjem aplikacije Sky.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke i ponoviti krivično djelo.

Podsjetimo, OJT je Poliicijska uprava Gradiška dostavila izvještaj protiv osam osumnjičenih, a akcijom su pored pomenutih, obuhvaćeni i Željka Erceg, inače supruga Davora Ercega, kao i Dragan Gajić, ali oni su ranije uhapšeni.

Da li će osumnjičenima biti određen pritvor, odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

KO RAZUMIJE, SHVATIĆE! Video u kojem Vladičić objašnjava kako se obračunava poskupljenje struje, postao viralan (VIDEO)

Stanivuković: Nedopustivo da za 9. januar nema nikakvog obilježavanja u Banjaluci