in

Trobojke se vijore Srpskom i Srbijom

Republika Srpska i Srbija obilježavaju danas, drugu godinu za redom, 15. septembar kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a s obje strane Drine upućen je poziv građanima da na svojim domovima istaknu srpske trobojke.

Srpska i Srbije su lani u kalendar zajedničkih praznika, upisale i 15. septembar, kada se obilježava godišnjica proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

Programom obilježavanja brojne aktivnosti biće organizovane u Srpskoj i Srbiji, a centralna manifestacija je zakazana za danas u Beogradu, i to na Savskom trgu pored spomenika Stefanu Nemanji. U okviru obilježavanja današnjeg praznika, sa Kalemegdana će se čuti počasna artiljerijska paljba, biće i defile, a uz građane će biti i visoki funkcioneri iz Srpske i Srbije.

U Banjaluci je sinoć održana svečana akademija ispred Banskog Dvora, a iz Ujedinjene Srpske je najavljeno da će danas u Banjaluci organizovati defile sa zastavama Srpske i Srbije i velikom zastavom dužine 70 metara. Studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizatori su današnje manifestacije “Parada trobojki” u Palama. Organizatori su pozvali sve da im se pridruže na šetalištu i sa ponosom ponesu svoju trobojku. Njima će se pridružiti i učenici Srednjoškolskog centra “Pale”. Ranije je najavljeno da će u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj biti održan i poseban čas istorije.

Zategnuto nakon hapšenja Vranja: Ambasador Srbije odbio Komšića?

Policija i Orić dvije decenije štitili Husića