in

Trivić i Vukanović ne dolaze sutra na sastanak sa Schmidtom u Banjoj Luci

Predsjednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić i Nebojša Vukanović neće doći na sutrašnji sastanak u Banjoj Luci čije je održavanje planirano u 13:30 sati, a kojem će prisustvovati visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

“Nakon što sam zvanično dobila poziv za sastanak sa Schmidtom, sutra u Banjoj Luci, odgovorila sam negativno i neću prisustvovati pomenutom sastanku. Molim ostale aktere političke scene da ne govore u moje i u ime Narodnog fronta”, rekla je Trivić.

Dodala je da je poslala e-mail sat vremena nakon zvaničnog prijema te da ne želi detaljno objašnjavati razloge odbijanja.
“Ovo je bio jedinstven stav svih članova predsjedništva Narodnog fronta i nije bilo oklijevanja po ovom pitanju”, zaključila je Trivić.

Vukanović je također naveo da je odmah odgovorio da ne želi doći na sastanak, koji je nazvao klopkom za opoziciju.

“Schmidta ne interesuje šta misli narod i opozicija, jer za dvije godine od kako je došao nije našao za shodno da nekog pozove na sastanak, i očigledno je da želi zloupotrijebiti opoziciju kao sredstvo za igre i obračune sa Dodikom, i u tom ne želim da učestvujem”, poručio je Vukanović.

Tadić: Udruženi zločinački poduhvat protiv Republike Srpske

Stanivuković otkrio idejno rješenje za spomenik srpskom vladaru Tvrtku u Banjaluci