Bračni par M.M. i B.M. iz Kostajnice osumnjičen je da su krivičnim djelima nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i zaključenje štetnog ugovora, pribavili protivpravnu imovinsku korist od 600.800 KM i oštetili pravna lica iz Kostajnice i Italije.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su krivična djela izvršena tako što je osumnjičeni M.M. tokom 2022. godine kao direktor i odgovorno lice privrednog subjekta iz Kostajnice, bez saglasnosti drugog osnivača – pravnog lica iz Italije, prodao 11 teretnih i dva putnička vozila drugom privrednom društvu iz Kostajnice koje je bilo u vlasništvu njegove supruge drugoosumnjičene B.M.

-Novčani iznos od 142.612 KM koji je utvrđen kao kupoprodajna cijena, iako je tržišna vrijednost vozila bila znatno veća, nikada nije isplaćen prodavcu – naveli su iz policije.

Kako je vrijednost vozila procijenjena na 600.800 KM, osumnjičeni M.M. i B.M. su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu i oštetili pravna lica iz Kostajnice i Italije, dodaje se u saopštenju.

Protiv njih je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Prijedor zbog sumnje da su počinili krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i zaključenje štetnog ugovora.Izvor:
Share.