in

Šulić: OHR-u nije dozvoljeno prisustvo sjednici parlamenta

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske nije odobrio prisustvo na posebnoj sjednici Skupštine predstavnicima OHR-a, rekao je potpredsjednik parlamenta Srpske Denis Šulić.

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma, Šulić je rekao da su potpredsjednik Narodne skupštine Milan Petković, poslanik PDP-a Jelena Trivić, te šefovi poslaničkih klubova DNS-a Duško Ivić i SDS-a Miladin Stanić smatrali da OHR-u treba odobriti prisustvo sjednici.

Šulić je rekao da je ostao pri stavu da ne treba odobriti prisustvo OHR-a sjednici parlamenta Republike Srpske zato što visoki predstavnik nije legitimno izabran i samim tim ni OHR nema pravo prisustva sjednici.

On je naveo da je na Kolegijumu bilo tri glasa “za” ovaj prijedlog i pet uzdržanih, zbog čega ovaj prijedlog nije prošao.

Šulić je rekao da je Kolegijum jednoglasno odobrio prisustvovanje sjednici predstavnika američke Kancelarije i Kancelarije EU u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, na Kolegijumu je dogovoreno da se nakon završetka rasprave o prijedlogu programa ekonomskih reformi Srpske za period od 2022. do 2024. godine, Prijedlogu budžeta Republike Srpske za narednu godinu i Prijedlogu zakona o izvršenju budžeta Srpske za iduću godinu glasa o ovim tačkama dnevnog reda.

Šulić je rekao da je Kolegijum o ovim tačkama odobrio obraćanje ministra finansija Republike Srpske Zori Vidović do 30 minuta, kao i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

On je rekao da je po prvoj tački dnevnog reda odobreno obraćanje predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Saveza sindikata Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske do 10 minuta.

Početak posebne sjednice najavljen je za 10.40 minuta.

Bijeljina: Stabilno stanje dvije pacijentkinje koje je udario automobil

Novi napad iz FBiH: Traže sankcije za srpske predstavnike, NATO da pojača prisustvo