in

Šulić: Iz Srpske uvijek ispružena ruka prema FBiH

Mi iz Republike Srpske uvijek imamo ispruženu ruku prema FBiH i želimo dijalog, izjavio je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić.

Šulić je naglasio da je poziv predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Parlamenta Srpske koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH “još jedan dokaz da Srpska ne želi ništa da radi na svoju ruku”.

– Uvijek pozivamo ljude koji su legitimni predstavnici i sa kojima trebamo razgovarati o trenutnoj ekonomskoj, socijalnoj i političkoj situaciji – istakao je Šulić.

Šulić je poručio da je veliki optimista i da mu je drago što je Čović prihvatio poziv.

– Čović je prihvatanjem poziva pokazao političku zrelost i mudrost. Јedini način da se riješi ova situacija je razgovor i dijalog, a ne uvođenje sankcija ili nametanje sile. – rekao je Šulić.

Podsjetimo, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je pismo predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću u kojem ih poziva da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Parlamenta Srpske, koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH.

Prosječna decembarska plata 1.038 KM

Ćorić: Srpska preduzima sve korake kako bi došlo do izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo