Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je svaki stanovnik Republike Srpske ugrožen od Tužilaštva BiH, jer je nametnuti zakon bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o kažnjavanju “negiranja genocida” direktno usmjeren na njih.

“Međunarodna zajednica je, kako kako kažu u SDA zajedno s njima donijela taj zakon, kao vid pritiska na Republiku Srpsku, i ovdje se ne radi o osuđivanju zločina, već je usmjereno direktno protiv Republike Srpske, te da se sprema svojevrsni ‘kabulski scenario'”, rekao je Stevandić gostujući na TV “Pink”.

On smatra da je, na neki način, bilo potrebe da se donese ovaj zakon, kako bi srpski narod konačni shvatio ko je i šta je, i koja je njegova pozicija u BiH, “jer mi smo prije svega državljani Republike Srpske”, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Stevandić je dodao da taj Inckov zakon ima svrhu da i u nekoj budućnosti natjera Srbe da ćute na neke optužbe, što se neće desiti, jer i po Ustavu i po evropskim konvencijama, svi imaju pravo na slobodu izražavanja.

“Planovi nekih ekstremista, poput Bakira Izetbegovića, mogu se samo njemu obiti o glavu, jer je u svom pokušaju destrukcije Srpske, naišao na jedinstvo srpskog naroda, i njegove dalje akcije mogu samo dovesti u pitanje status BiH”, naglasio je Stevandić.Izvor:
Share.