S računa grada je u srijedu ujutro skinuto blizu dva miliona KM od strane investitora “Ekvator” i to predstavlja katastrofu i ozbiljan kriminal koji vreba oko grada, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Kako je istakao, u narednom periodu će razmišljati kako će postupiti, jer su ovim činom “pojedeni” jedan most ili dvije-tri ulice. Naveo je da je dao zadatak svim pravnicima da pripreme odgovor na taj postupak, ali da sumnja da su “sudije i prethodni ljudi u gradskoj administraciji korumpirani”.

“Ovaj investitor je dužan gradu nekoliko stotina hiljada KM. Registrovao je druge firme preko kojih prebacuje pare. Novac nam je skinut ne sa te njegove, nego s neke povezane firme. To je toliki iznos da ne znam kako od toga da se oporavimo”, kazao je Stanivuković.

Đorđe Davidović, vlasnik kompanije “Ekvator”, kazao je za “Nezavisne” da je njegova kompanija u svim zakonskim propisima i sudskom regulativom dobila spor protiv grada, te da drugačije nisu mogli.

“Veoma je čudno i indikativno da neko ko zastupa grad ne priznaju svoje institucije i sudove, te ih omalovažava. Ovo je neprimjereno i tako nešto će se obiti o glavu svakome ko ne poštuje sudove i institucije”, naveo je Davidović.

Dodao je da je i ranije tražio dogovor s bivšim gradonačelnicima, ali da niko od njih nije htio dogovor.

“Pet-šest godina ja sam tražim dogovor, jer imam sve dokaze. Predlagao sam im i molio ih za dogovor kako se ne bi nakupile tolike kamate. Oni nisu htjeli da pričaju i ja sam bio nemoćan, te nisam imao drugog izbora nego da ih tužim”, naglasio je Davidović.Izvor:
Share.