in

Stanivuković o najavama krivičnih prijava za Dan Republike: Pozivam i ja njih da i oni za 1. mart pronađu rezervni datum

Foto: Grad Banjaluka

Svakodnevnim najavama krivičnih prijava samo nas tjeraju dalje od ove države za koju nas uvjeravaju da podjednako pripada svima nama, a kristalno je jasno da su njihove namjere potpuno drugačije.

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je dodao da u tom slučaju treba da se vodimo reciprotetom.

– Ako ćemo već da se vodimo ovim reciprotitetom, i mi smo ti koji treba da podnosimo krivične prijave protiv onih koji neki drugi, za njih važan datum, kao što je npr. 1. mart, proslavljaju kako žele, jer očigledno je to u ovoj zemlji krivična odgovornost – rekao je on.

Pozvao je one da, koji traže da se umjesto Dana Republike Srpske pronađe drugi datum, nađu zamjenu i za datum koji oni slave.

– Pošto oni nas pozivaju da za 9. januar pronađemo neki drugi datum, pozivam i ja njih da i oni za 1. mart pronađu rezervni datum. Bez obzira na sve, mi ćemo ime naše Republike Srpske i dalje izgovarati punim imenom, slaviti je svakoga dana, a posebno 9. januara i voljeti cijelim bićem, ma koliko god to nekome smetalo i kolika god cijena toga bila – kategoričan je Stanivuković, prenosi Srpskainfo.

Uništen veliki broj spomenika na srpskom pravoslavnom groblju u Vukovaru

Lovcima dok su bili na sahrani otrovani psi vrijedni više od 20.000 evra