Pravila koja vrijede za sve ostale radnike, ne važe za banjalučkog gradonačelnika. Konkretno, kada je riječ o godišnjem odmoru, on ga koristi bez ikakve prethodno ispoštovane procedure.

Pravilo je da godišnji odmor gradonačelniku odobri i potpiše njegov zamjenik. U ovom slučaju je jasno, da Draško Stanivuković nije imao odobrenje na papiru, jer on nema zamjenika. Druga opcija je da se obrati Komisiji za izbor i imenovanja kako bi mu ona odobrila godišnji odmor.

Ni to Stanivuković nije uradio.

“Ja sam i član te komisije nisam dobio nikakav zahtjev, niti je predsjednik komisije, konsultovao sam sa njim, dobio zahtjev da se godišnji odmor njemu odobri i na taj način ove sve procedure su promašene. Mislim da bi bilo apsurdno govoriti da nekome ne bi bio odobren godišnji odmor, to je pravo gradonačelnika kao i svakog drugog građanina koji je zaposlen, ali svakako treba spomenuti da procedure nisu ispoštovane i nažalost ne iznenađuje me to jer vidimo prethodnih dana da je dosta takvih situacija da se zakon mimoiđe i sve one stvari koje je nova administracija da će biti nemoguće u njihovom mandatu da se dese”, rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Pokazalo se to i kada je Banjaluku prije nekih 20-ak dana zadesilo olujno nevrijeme. Sa posljedicama i polomljenim krovovima građani su se sami borili. Očigledno gradonačelnika to nije mnogo zabrinulo jer je i za to vrijeme bio na sunčanom crnogorskom primorju.

Dok je Draško Stanivuković boravio na godišnjem odmoru za koji nije imao odobrenje građani su bili bez gradonačelnika, jer on nema zamjenika.

Da li je Stanivukoviću ispod časti da traži odobrenje za godišnji kako pravila nalažu ili je u pitanju nešto drugo, ne znamo, jer odgovor iz Gradske uprave nismo dobili.

Ono što je očigledno jeste da su crnogorsko primorje i rijaliti zvijezde – ove godine bili izbor banjalučkog gradonačelnika. To je po svemu sudeći bilo važnije od zakona i procedure, ali i potreba Banjalučana.Izvor:
Share.