in

Srpska pripremila odgovor Sarajevu oko imovine, potpisuju svi sem PDP-a

Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je da je na sastanku povodom zauzimanja jedinstvenog stava o imovini potvrđen nacrt izjave koji će biti potpisan u ponedeljak.

„Zakazali smo za ponedeljak u 15 časova da u Narodnoj skupštini Republike Srpske potpišemo ovu izjavu i da se obratimo javnosti povodom odredbi koje se ovde navode“, rekao je Dodik posle sastanka povodom zauzimanja jedinstvenog stava o imovini kojem su prisustvovali predstavnici SDS-a i koalicije okupljene oko SNSD-a.

Dodik je naveo da će nacrt izjave biti dostavljen predstavnicima političkih partija koje danas nisu bile prisutne na sastanku kako bi i oni „ocenili da li to valja, i da priđu zajedno celoj koaliciji“.

„Srpska je odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu parlamenta BiH jer bi to značilo da je titular imovine BiH, što nije tačno“, poručio je Dodik.

On je dodao da će krajem iduće sedmice zakazati sednicu NSRS kako bi doneli odluku o povlačenju sudija Ustavnog suda iz Ustavnog suda BiH.

Vršilac dužnosti predsednika SDS-a Milan Miličević rekao je da su interes Srpske i državna imovina nešto najvažnije i da će dati najsnažniji odgovor iz Srpske.

„Jesmo opozicija, ali nikada nećemo biti opozicija Republici Srpskoj“, istakao je Miličević.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici PDP-a i Pokreta za pravdu i red Nebojše Vukanovića, preneo je RTRS.

Podsetimo, poslanici stranaka iz Republike Srpske napustili su sednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nakon što su bošnjačke stranke i dva člana Predsedništva BiH, Denis Bećirović i Željko Komšić, potpisali zajedničku izjavu koja se tiče imovine Srpske.

U potpisanoj izjavi stranke pozivaju Tužilaštvo BiH i ostale nadležne organe da, kako su naveli, moraju da procesuiraju odgovorne koji najavljuju da će nastaviti knjiženje te imovine na Republiku Srpsku.

Preminuo Nijemac koji je uništio karijeru Monike Seleš

Diler iz BiH napao austrijske policajce