in

„Srbe na vrbe“ i „M’rš iz Bosne“: Uvredljive poruke osvanule na tabli u Istočnom Sarajevu

Tabla dobrodošlice u Istočno Sarajevo na kojoj piše “Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”, u opštini Istočna Ilidža išarana je danas uvredljivim sadržajem upućenim Srbima.

Na tabli postavljenoj u Ravnogorskoj ulici napisano je i “Srbe na vrbe”, kao i “M`rš iz Bosne”. na tabli je napisano i “Alahu ekber”.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je Srni da ovo nije prvi put da su table dobrodošlice predmet iživljavanja, kako onih koji se bave politikom i predstavljaju Sarajevo, tako i običnog naroda zavedenog mržnjom prema Srbima.

“Zabrinjavajuće je da je narod zaveden dugotrajnom mržnjom prema Srbima i da tu mržnju ispoljavaju na takav način”, rekao je Ćosić i dodao da se Gradska uprava obratila Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kako bi se počinioci otkrili i bili procesuirani.

Prema njegovim rečima, zabrinjavajuće je ako su te poruke napisala deca jer to znači da se mržnja prema Srbima prenosi na nove generacije. Ukoliko su, kako dodaje, to napisale starije osobe, to znači da mržnja i dalje traje.

“Ništa novo, ali zbog opstanka i proširenja našeg naroda mi se nećemo baviti mržnjom prema njima i cenimo ih kao komšije koje žive pored nas”, naglasio je gradonačelnik.
Život u BiH, smatra on, može biti moguć samo uz međusobno uvažavanje, kojeg trenutno nema zbog toga što se, kako kaže, signalizacija na ulazu u Istočno Sarajevo uništava.

„Imate apsurd u ovoj zemlji da je pre 15 dana gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić predvođena svojom svitom uništila tuđu stvar koju smo postavili i niko o tome ne govori, iako smo podneli adekvatne prijave“, istakao je Ćosić.

Ćosić je dodao da i to govori o karakteru i onome što je BiH, a to je da je apsolutno nemoguća i neodrživa.

Nedim Ćosić koji vodi predmet protiv Dodika tek nedavno postao tužilac, a prije 12 godina bio je u centru afere

Policija Brčko: Još nismo otkrili napadača na novinara Derviševića