in

SPS podržao kandidata SNSD-a za gradonačelnika Prijedora

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora imaće i podršku SPS-a jer na snazi ostaje odluka te stranke da lokalni odbori mogu da odluče s kim će da sarađuju. Prijedorski je u vladajućoj koaliciji više od godinu dana i tu ostaje, bez obzira što je SPS na republičkom nivou opozicija. Za njih su, stvari, i više nego jasne.

“Nisu promjene da DNS dođe poslije osam mjeseci ponovo i da oni kažu da nose promjene. To nije tačno jer su proteklih 16 godina bili na vlasti a promjene su se u Prijedoru desile ovih zadnjih osam mjeseci”, rekao je Duško Miletić, predsjednik GO SPS.

Na potpisivanje koalicionog sporazuma opozicije za prijedorske izbore nije došao niko iz SPS-a. Sutradan su bili na konferenciji za novinare vladajućih. U SNSD-u kažu da su te dvije stranke ispoštovale jedna drugu za prošle izbore, pa će i za ove.

“Ja nisam tu vidio nikakav problem, SPS je jako korektan partner i očekivao sam sličnu odluku Glavnog odbora SPS-a i ljudi u SPS u Prijedoru”, kaže Saša Bursać, predsjednik GO SNSD Prijedor.

U DNS-u kažu da nisu upoznati sa odlukama Glavnog odbora te stranke o saradnji na lokalu. Na SPS u Prijedoru definitivno mogu da zaborave.

“Ono što smo očekivali, mi u ovom trenutku i imamo, SDS i PDP sa DNS-om su potpisali koaliciju za predstojeće izbore”, kazao je Goran Predojević, predsjednik GO DNS Prijedor.

Što se tiče očekivanja za prijevremene izbore, u prijedorskom SNSD-u su jasni. Prijedročanima šalju jasnu poruku.

“Ako žele ponovo pred nekom drumskom kafanom da se mole nekome za bilo kakvu uslugu, neka se vrate na staro kako je bilo u zadnjih 16 godina”, dodaje Bursać.

Prijevremeni lokalni izbori u Prijedora su 12. decembra. Pet nezavisnih i dva kandidata vladajuće i opozicione koalicije u trci su za poziciju gradonačelnika.

Dodik: Savjet bezbjednosti neće usvojiti Šmitov izvještaj

Plin iz Srbije krenuo prema Sarajevu, ujutru se očekuje potpuna normalizacija