in

Smjena Durakovića na dnevnom redu nakon ljetne pauze

Skupština opštine Srebrenica će nakon ljetnje pauze staviti na dnevni red smjenu predsjednika Skupštin Ćamila Durakovića, rekao je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Istakao je to zajednički dogovoreno i zaključeno.

– Stavićemo smjenu Durakovića na dnevni red zbog progona novinara. U tom pogledu postoji konsenzus svih političkih stranaka – rekao je Dodik na konfereniciji za novinare, prenosi RTRS.

Prethodno je Ujedinjena Srpska zatražila od svih koalicionih partnera u Skupštini opštine Srebrenica smjenu Durakovića „jer niko ne smije da vrijeđa Republiku Srpsku i njene građane“.

Iz Ujedinjene Srpske je saopšteno da je ova stranka bila protiv i nije glasala za izbor Durakovića.

– Duraković je, nakon izbora na mjesto predsjednika Skupštine, zloupotrijebio povjerenje odbornika koji su ga izabrali i bavi se aktivnostima koje izazivaju podjele i unose nemir među građane Srebrenice – stav je Ujedinjene Srpske.

U saopštenju se navodi da Ujedinjena Srpska očekuje brzo reagovanje svih odbornika iz partija registrovanih u Republici Srpskoj, koji, kako su naveli, „moraju poslati poruku da niko ne smije da vrijeđa Republiku Srpsku i njene građane“.

Prijedlog inicijative za smjenu uputili su Opštinski odbor Ujedinjene Srpske Bratunac i stranački Regionalni odbor Birač.

Ćamil Duraković nedavno je objavio na društvenim mrežama da je Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog njegovog stava na „Tviteru“ o Srebrenici.

Pogledajte zaključke partija iz RS povodom Inckovog nametanja zakona

Podignuta optužnica protiv klana Belivuka i Miljkovića