in

SLUČAJ PRODAVANJA DIPLOMA! Žalba na odluku o neodređivanju pritvora za 5 osumnjičenih u akciji “Klaster”

Tužilaštvo BiH uputilo je žalbu Sudu BiH na odluku da ne odredi pritvor za pet osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji “Klaster”.

Sud BiH navedenim osumnjičenim odredio je mjere zabrane, a žalba je upućena jer tužilaštvo smatra da se jedino određivanjem mjere pritvora, može osigurati neometano provođenje i okončanje istrage, navedeno je u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva ističu da se žalba ne odnosi na preostalih šest osumnjičenih kojima su određene mjere zabrane, kako je i predložilo Tužilaštvo.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog krminala u vezi sa više koruptivnih krivičnih djela, povezanih sa trgovinom diplomama.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su u utorak, 21. februara, u okviru akcije “Klaster” 11 osoba povezanih sa nezakonitim izdavanjem i nedozvoljenom trgovinom fakultetskim diplomama na području BiH.

Akcija je realizovana na području Banjaluke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara, a pretresi su izvršeni na 18 lokacija, i to devet stambenih objekata i pokretnih stvari fizičkih lica i devet visokoškolskih ustanova.

Tom prilikom otkriveno je i privremeno oduzeto 75 ličnih studentskih dosijea, matične knjige, evidencije i registri i druga poslovna dokumentacija, 165.000 KM, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Dodik: Sutra šaljemo 20 kamiona pomoći turskom narodu

Podnijet izvještaj Tužilaštvu protiv direktora bijeljinskog Vodovoda